До този момент по шестте стартирали мерки от Програмата за

...
До този момент по шестте стартирали мерки от Програмата за
Коментари Харесай

5000 кандидати получават пари за проекти по програмата за селските райони


„ До този миг по шестте стартирали ограничения от Програмата за развиване на селските региони е утвърдена дотация на стойност над 1 милиарда и 500 млн. лв.. С към 5000 претенденти са подписани контракти, което е една трета от общият брой подадените заявки до в този момент “. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева на срещата със земеделските производители в Пазарджик. Тя и специалисти от ведомството показаха осведомителната акция на министерството в градовете Пазарджик и Пловдив.

По време на срещите Василева обясни на присъстващите целите в земеделския бранш, които страната ще поддържа по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Основните тематики, разисквани в двата града бяха свързани с Общата селскостопанска политика след 2020 година, използването на схемите и ограниченията за подкрепяне на Програмата за развиване на селските региони за 2018 г, Директните заплащания, както и новостите свързани с осведомителната система ИСУН.

„ Информационната система ИСУН се ползва за обезпечаване на повече гласност и бистрота за подадените, прегледаните и утвърдени планове по обособените процедури. Предвидена опция за претендентите да възразяват по предварителната оценка, и тези възражения ще се преглеждат от комисия в Управляващия орган “, обясни Василева за кандидатстващите електронно.

Краят на осведомителната акция е на 1 март 2018г. До тогава ще бъдат извършени още 4 срещи в градовете Велико Търново, Габрово, Търговище и Разград.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР