До този момент нямаме отговор от руските власти. Призовавам българските

...
До този момент нямаме отговор от руските власти. Призовавам българските
Коментари Харесай

Иван Кондов: Русия все още не отговаря има ли задържан българин в Крим

" До този миг нямаме отговор от съветските управляващи. Призовавам българските жители да не пътуват в териториите на Украйна, които са окупирани от съветската федерация. За момента не мога да потвърдя публично самоличността на арестувания ". Това съобщи министърът на външните работи Иван Кондов. 
Прочетете още
Руската Федералната работа за сигурност (ФСС) разгласи, че е задържала сътрудници на украинското разузнаване, които са подготвяли терористични актове в Крим. Целта на атентатите са губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, кметът на Ялта Янина Павленко, както и транспортната инфраструктура на полуострова, написа ТАСС. Сред арестуваните има и българин, който е показан като Д. Петранов, роден през 1979 година ФСС твърди, че той има българско и украинско поданство и се е занимавал с доставка на взривни субстанции и оръжие на територията на Русия.

" Министерство на външните работи се свърза с околните на мъжа с двойно поданство – българско и украинско, арестуван в Крим по обвинявания за подготовка на серия терористични актове. За него руски медии настояват, че е пренасял взривни субстанции. Официална информация до София обаче не е стигнала ", сподели още новият длъжностен външен министър.

На 28 април посолството ни в Москва е изпратило нота на Руската федерация до Министерство на външните работи, с която е изискана информация за местонахождението на българина, както и да му бъде обезпечен юрист. 

По думите на Кондов задържаният мъж е обитавал на съветска територия с украинския си паспорт, а не с българския. „ Най-вероятно е третиран преди всичко като украински жител. Ще създадем всичко допустимо да му осигурим правна помощ. В непрекъснат контакт сме с нашето посолство в Москва и ще създадем всичко допустимо да му помогнем ”, уточни министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР