До този момент нямаме информация какви са договорките, постигнати от

...
До този момент нямаме информация какви са договорките, постигнати от
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Бизнесът е изтръпнал, две седмици чака на чуе на каква цена на газа работи

„ До този миг нямаме информация какви са сделките, реализирани от държавното управление на Кирил Петков по отношение на природния газ в Съединени американски щати и какво ще се случи след месец юни, по какъв начин ще осигурим идната зима и на каква цена. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, разяснявайки най-актуалната тематика обвързвана с енергийната рецесия, провокирана от прекъсването на доставките за България.

„ Както виждате българският бизнес е безусловно изтръпнал, българската стопанска система е изтръпнала, тъй като те работят повече от половин месец и едвам преди два дни схванаха на каква цена на газа работят и създават. “, добави тя.

По думите ѝ има компании, които затварят, а по-късно мъчно биха могли да възобновят активността си.

„ Такава неяснота и липса на информация не просто затруднява стопанската система, а кара доста от хората да затварят предприятията си, които по-късно доста мъчно ще отворят. Имаме потребност да чуем какъв е целият пакет от ограничения, които ще одобри изпълнителната власт, да чуем полемиката в Народното събрание и тогава ще определим своята позиция “, безапелационна е Йотова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР