До сега името Ioniq бе познато като моделно название на

...
До сега името Ioniq бе познато като моделно название на
Коментари Харесай

Ioniq, но не Hyundai, ще е дебютира на 23 февруари

До в този момент името Ioniq бе познато като моделно наименование на електрическите модели на корейската марка, само че ето, че то към този момент ще съществува като обособена марка, която ще бъде напълно електрическа. Противно на упованията, първият независим Ioniq ще носи моделното обозначение 5, а от компанията разкриват, че нечетните цифри са непокътнати за SUV-тата, до момента в който четните ще виждаме при леките коли.



Ioniq 5 ще стои върху E-GMP платформата, която е последната разработка на Kia и Hyndai и ще бъде употребена при бъдещите електрическите коли на трите компании. Интересна екстра за новия модел ще бъде това, че ще може да бъде употребен като източник на напрежение, което съгласно Hyundai ще бъде задоволително, с цел да опечете пуйка във фурна. Или с други думи, ще може да включвате електрически потребители в врата за зареждане.



Както се вижда и на фотосите, дизайнът ще е по-различен от този който сме привикнали да виждаме от корейската марка до в този момент.Освен това, дребни светещи детайли в предната решетка както и 20-цолови джанти, подобряващи аеродинамичността на автомобила, ще бъдат отличителни за първия модел на марката. През идващите три години, на пазара би трябвало да бъдат показани Ioniq 6 - състезателен първокласен седан, както и Ioniq 7, който ще бъде по-голямо SUV.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР