До приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи

...
До приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи
Коментари Харесай

Булсатком“ към Виваком“: Още не сте ни купили, не ни вземайте клиентите

До привършване на формалното произвеждане по утвърждение от регулаторните органи и следващ правосъден надзор, договорка сред двете компании „ Булсатком “ и „ Виваком “ няма, декларират от „ Булсатком “.

От компанията прецизират, че пращат това известие поради сигнали от техни клиенти, че получават оферти от представители на „ Виваком “ за прекачване към техните услуги. Бихме желали да заявим, че

намираме сходни практики, ориентирани директно към нашите клиенти, за форма на нелоялна конкуренция

в условия на продължаващо произвеждане за вероятно бъдещо придобиване на „ Булсатком “ от страна на „ Виваком “, написа в позицията. 

Преди дни обаче „ Юнайтед Груп “, притежател на „ Виваком “, разгласи подписването на контракт за придобиването на " Булсатком ".

Планираната договорка на „ Юнайтед Груп “ за „ Булсатком “ е неприемливо арогантна

и в прорез с пазарните правила за лоялна конкуренция, написаха от мобилния оператор " А1 - България " през вчерашния ден.

Ако договорката бъде утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията, ще се сътвори невиждана централизация на медийния пазар и на този на телекомуникационни услуги, откакто " Юнайтед Груп " към този момент е притежател на медийната група " Нова Броудкастинг Груп ". Потенциалното придобиване на един от водещите оператори на платена телевизия ще докара до господстващо състояние с надзор както на безплатното и платено тв наличие, по този начин и на неговото разпространяване, което слага в риск свободния избор на потребителите на снабдител на телевизия, интернет и медийно наличие, написа още в позицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР