До преди няколко месеца знаехме, че новата S-Klasse няма да

...
До преди няколко месеца знаехме, че новата S-Klasse няма да
Коментари Харесай

Новата бронирана S-Klasse разполага с V12 и тежи 4.2 тона

До преди няколко месеца знаехме, че новата S-Klasse няма да се предлага с V12 мотор като се изключи Maybach версията, само че не щеш ли това в действителност не е по този начин. През миналите часове от немската марка демонстрираха нова версия на първокласната лимузина, която е оборудвана с 6.0-литровия V12 с 604 конски сили и оптимален въртящ миг от 830 нютон метра.



Както най-вероятно към този момент сте забелязали, това не е общоприетата S-Klasse, която може да бъде срещната относително постоянно по улиците, а малко по-специален модел. Mercedes S680 Guard е бронирана версия на лимузината и разполага с най-високото равнище на отбрана за цивилни транспортни средства – VPAM VR10. Базирана е на дългата база на S-Klasse, а цената ѝ стартира от 547 хиляди евро.



За разлика от предходното потомство, тук измененията са доста повече, като общото тегло на колата доближава 4.2 тона. Стъклата от своя страна са с дебелина от 10см и разполагат с хидравлични повдигачи, които да ги вдигнат при проблем по ел. системата. Гумите пък са особено създадени от Michelin и оферират до 30 километра пробег при пръсване. За спомагателна сигурност има и вградена бутилка при потребност.



Макар характерностите на мотора да са много съществени, то тежестта от 4.2 тона е наложило някои промени. Така да вземем за пример оптималната скорост е лимитирана на 190км/ч, а от Mercedes споделят, че са преработили автоматизираната трансмисия с 9 предавки и окачването, с цел да се оправят с добавеното тегло.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР