До преди година българският шахмат бе буквално в колапс и

...
До преди година българският шахмат бе буквално в колапс и
Коментари Харесай

Скандално известен депутат от БСП протяга ръце към федерацията по шахмат

До преди година българският шахмат бе безусловно в колапс и не се виждаха никакви вероятности за неговото развиване. Една част от известните ни шахматисти даже започнаха да се състезават от името на непознати страни.

Нещата започнаха да се трансформират в края на 2017 година, когато новоучредената "Българска федерация по шахмат 1928 " с ръководител доктор Руслан Тошев получава лиценз от спортното ни министерство. На процедура този лиценз дава опция на шахматните ни клубове да получат финансиране от общините.

Преди месец новата шахматна организация реализира още един огромен триумф с приемането ѝ за член на ФИДЕ, което пък върна България още веднъж
в международното шахматно семейство. До тук обаче завършват розовите сънища за родния ни шахмат.

Оказва се, че до момента в който едни са работели за България и възобновяване на имиджа на шахмата, други са имали други мисли. Срещу управление на федерацията стартира офанзива, която е инициирана от плевенски шахматен клуб.

Странно съвпадане е, че членът на управителния съвет депутатът от Българска социалистическа партия Васил Антонов тъкмо в този интервал подава оставка. Вероятно е цялостно съвпадане и фактът, че е планувано изключително общо заседание на федерацията и евентуално е цялостно съвпадане, че депутатът Васил Антонов е претендент за ръководител на шахматната федерация.

Със сигурност е цялостно съвпадане и мястото на осъществяване общото заседание - гр.Плевен хотел "Ростов ". Естествено в Плевен никой дори не си е помислил, че инцидентно притежател е плевенският народен представител от Българска социалистическа партия Васил Антонов.

Притеснени шахматни дейци ни споделиха, че имат основателни опасания, че доста от членовете просто няма да бъдат позволени до присъединяване на събранието, а други ще получат уместно гратис обслужване в същия хотел.

Васил Антонов стана скандално прочут в книгата на немския проверяващ публицист Юрген Рот "Новите български демони ". Немският публицист написа за Антонов, "че е стоял посредством компанията си "КА Груп " на входа и на изхода на една компания за преправка на нефт в Плевен " преди години.

Юрген Рот не пропуща да спомене и за убийството на съдружника на Васил Антонов доктор Конов. В книгата си немският публицист твърди, че над активността на компаниите на Антонов е имало разпънат чадър по това време персонално от министъра на вътрешните работи.

По-късно Васил Антонов заплаши Юрген Рот със съд, само че няма информация дали е извършил заканата си. Такова дело обаче заведе някогашния вътрешен министър Румен Петков, само че не съумя да осъди немския публицист, евентуално изхода на това дело е разколебало депутата от Българска социалистическа партия да води каузи против немския публицист, а евентуално се е тормозил, че в хода на делото ще излязат още по-скандални истини за него?

Към днешна дата обаче шахматните дейци се чудят кому е нужно промяна на управлението на новата шахматна федерация, стои ли депутата от Българска социалистическа партия Васил Антонов зад тези офанзиви и за какво в този момент толкоз желае да е началник на федерацията, след ката единствено преди няколко месеца е напуснал самичък управителния съвет на същата?

Не излиза наяве и по какъв начин тъкмо Антонов ще управлява и усъвършенства работата на федерацията по шахмат, само че шахматни дейци са учудени, че офанзивите против настоящето управление идват точно от Плевен посредством Петьо Маринов, който бе част от управителния съвет на остарялата шахматна федерация, която бе изключена от Европейския шахматен съюз и ФИДЕ за финансови злоупотреби.

Същата остаряла шахматна федерация дължи и към днешна дата стотици хиляди левове. В абсурда, който очевидно е добре определен като време бе намесен даже и министър председателят Борисов неизвестно за какво?

Очаквайте детайлности. BNews ще продължи да следи тематиката.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР