До поредни сблъсъци на израелци и палестинци се е стигнало

...
До поредни сблъсъци на израелци и палестинци се е стигнало
Коментари Харесай

Поредни сблъсъци в Йерусалим

До следващи конфликти на израелци и палестинци се е стигнало през днешния ден в Йерусалим, предават международните осведомителни организации.

Палестинци, пристигнали, с цел да се молят в още веднъж отворената за всички джамия " Ал Акса ", са замеряли с камъни израелските служители на реда, ситуирани в региона, които също са дали отговор на провокациите.

При ескалирането на напрежението са били ранени 37 палестинци, по данни на Червения полумесец. Междувременно, Арабската лига се събра на съвещание, с цел да разиска протичащото се.

Припомняме, че Израел през предходната нощ анулира всички нови ограничения за сигурност към джамията " Ал Акса " в Йерусалим след митинги и конфликти.

Тази заран палестинци се събраха, с цел да отпразнуват решението на еврейската страна.

Историческата джамия, Храмовият рид за евреите, в Стария град в Йерусалим беше център на израелско-палестински спор през последните две седмици, при който починаха палестинци и израелци.

Напрежението се усили след нахлуване на 14 юли в региона, където двамаизраелски служители на реда и трима палестинци бяха убити. Първоначално управляващите затвориха достъпа до джамията за петъчните молебствия предходната седмица. Важно е да се означи, че Израел затвори свещеното място за молебствия за първи път от десетилетия. Впоследствие еврейската страна отвори обекта, само че наложи нови ограничения за сигурност, позволявайки единствено на мъжете над 50 година и на дамите да се молят в Стария град, само че наложително прекосяване през метал детектори и претършуване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР