До полунощ преваляванията ще спрат и навсякъде ще се изясни.

...
До полунощ преваляванията ще спрат и навсякъде ще се изясни.
Коментари Харесай

В петък: Слънчево, пак краткотрайни валежи и гръмотевици, на места и градушки

До среднощ валежите ще спрат и на всички места ще се обясни. В петък ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в планинските региони и в източната половина на страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, има условия и за градушки.

Вятърът от северозапад краткотрайно ще се усили, по-късно денем в източните региони ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 10 и 15 градуса, оптималните стойности ще доближат сред 24 и 29 градуса. Атмосферното налягане е и ще остане към междинното за април.

В планините преди обяд ще е слънчево, след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, който в масивите от Западна България ще се ориентира от югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 19 градуса, на 2000 м - към 12 градуса.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са 20-25 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През почивните дни ще се задържи топло и най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, забележителна над планините и планинските региони в Западна и Централна България, единствено на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът от изток краткотрайно ще се усили и температурите ще се намалят, повече в източните региони. /НИМХ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР