До половин година на граничния пункт Капитан Андреево трябва да

...
До половин година на граничния пункт Капитан Андреево трябва да
Коментари Харесай

Отварят държавна лаборатория на ГКПП Капитан Андреево

До половин година на граничния пункт " Капитан Андреево " би трябвало да проработи държавна лаборатория за проучване на храните. Това разгласи служебният министър на земеделието Явор Гечев. С решение от вчера  държавното управление даде на части от граничния пункт статут на стратегически обекти със значение за националната сигурност. 
" Работим по 40 дни период, в който да бъде нараснал потенциалът на държавната лаборатория, с цел да може да одобри от всевъзможен тип всички проби и да отговаряме на безусловно всички условия като потенциал на лабораторията и до шест месеца би трябвало да бъде закупено съоръжение и да бъде стационирана национална лаборатория към Агенция по храните на граничния пункт. Това в последна сметка, мислим, че е началото на края на цялата драма във връзка с " Капитан Андреево ", където недвусмислено страната упражнява цялостния си надзор на европейската и българска граница ", съобщи Гечев.
Министърът посочи, че и сега контролът по границата е напълно държавен и не се прави от частната компания, която претендира за това и за което се води правосъден спор. С държавното решение  пространствата за фитосанитарен надзор на пункта се слагат под необикновен статут. Пунктът - един от най-големите в Европейски Съюз, попадна във фокуса на публичното внимание по време на кабинета " Петков ", който в профил частната компания " Евролаб 2011 ". Тя по едно и също време извършваше товаро-разтоварна активност, изпълняваше функционалностите на оператор по товарите и изследваше питателните артикули, влизащи в България. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР