До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и

...
До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и
Коментари Харесай

Ще има валежи след 5 октомври

До почивните дни температурите ще бъдат с летни стойности и би трябвало да се употребяват за посещаване на нашето Черноморие. Ще се движат сред 29 и 34 градуса. Ще има краткотрайни мъгли. В петък и събота ни чакат приятни слънчеви часове, предвижда нашият синоптик Петър Янков в ефира на  " България заран ".

" С валежи основно в западните и югозападните елементи от страната. С намаляване на температурите - ще бъдат сред 19 и 24 градуса. Рязко е - ще се намалят с 5-8 градуса. Валежните зони ще обзет западните елементи от страната. В понеделник преваляванията последователно ще стопират, само че ще продължат в Южна България. Очакват се валежни количества до 30-40 литра на кв.м ", сподели още синоптикът за феновете на Bulgaria ON AIR.

По високите планини ще превали сняг, който обаче няма да се задържи.

Янков уточни, че ще има краткотрайни утринни мъгли. Дневните температури ще бъдат сред 22 и 27-28 градуса. Съвсем в нормите за края на септември, посочи синоптикът. 

" Сериозни превалявания с сензитивно захлаждане се чака в края на първата десетдневка от октомври. Ще има превалявания след 5 октомври. Сериозното захлаждане ще бъде в интервала 8-10 октомври и ще се образува трайна снежна завивка над 2500 метра височина ", акцентира Янков.

От прогнозата му стана ясно, че Гърция и Турция ще бъдат подминати от тези процеси. Студеният въздух ще обхване основно нашата страна. През почивните дни в Западна Европа ще има слънчеви часове и температури сред 14 и 16 градуса. Студените и влажни въздушни маси в края на идната седмица ще идват от Океана и времето ще бъде динамично. Бързо ще се придвижи към Балканите.

" Вятърът от понеделник ще стартира да стихва, а чадърът няма да бъде толкоз нужен, колкото връхната дреха ", приключи Петър Янков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР