До петък внасят спешни промени в Наказателния кодекс, които криманилизират

...
До петък внасят спешни промени в Наказателния кодекс, които криманилизират
Коментари Харесай

​Нелегалното производство на акцизни стоки ще се третира като престъпление

До петък внасят незабавни промени в Наказателния кодекс, които криманилизират противозаконното произвеждане на акцизни артикули. Това оповестиха след среща финансовият, вътрешният и правосъдният министър Владислав Горанов, Младен Маринов и Цецка Цачева с основния прокурор Сотир Цацаров.


Промените са в отговор на дългогодишна празнина в законодателството. Сега се преследват наличието и продажбата на безакцизни артикули, само че не и производството им. Във вторник предлаганите промени ще бъдат импортирани за разискване в Коалиционния съвет, а до петък - пред депутатите в Народното събрание.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Втората тенденция, в която предлагаме промени, са свързани с смяна в дефиницията на " продава " - то би трябвало да е популяризира под каквото и да е форма. И най-накрая - регистрационен режим във връзка с машините и оборудванията, които създават такива артикули, защото съществуващият сега безусловно свободен режим на произвеждане с тяхното възобновяване, преработване и прочие дава опция това незаконно произвеждане - било на цигари, било на алкохол - да бъде мобилно както на територията на страната, по този начин и в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР