До обяд в четвъртък ще е предимно облачно и дъждовно.

...
До обяд в четвъртък ще е предимно облачно и дъждовно.
Коментари Харесай

Облачно, но дъждовете постепенно спират

До обяд в четвъртък ще е най-вече облачно и дъждовно. Следобед, преваляванията в страната последователно ще стопират, като най-късно в Централна и Южна България. Над Източна България облачността ще стартира да се раздира.

Времето в София

През нощта против четвъртък  ще се задържи най-вече облачно и дъждовно. Очакват се и гръмотевични стихии. Ще духа слаб източен вятър. До обед ще доминира облачно време и дъждовно време. Следобед преваляванията  постепенно ще стопират.

Минималните температури ще са към  8°С, а оптималните – сред 14 и 16°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans.

Времето по планините

Планините няма да са подобаващи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Очакват се обилни превалявания, най-вече в планинските региони в Рило-Родопския масив и Централна България. Над 2200 метра – и от сняг. Очакваните превалявания  ще покачат доста равнищата и на подпочвените води, което ще увеличи риска и от активизиране на свлачища и вероятни наводнения в Централна България!

През деня ще духа сдържан, по високите елементи - краткотрайно мощен вятър от изток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°C, на 2000 метра – към 3°C. 

Времето по Черноморието

Ще е най-вече облачно и дъждовно. Следобед преваляванията последователно ще стопират, а облачността по Северното Черноморие ще се раздра. 

Максималните температури ще бъдат сред 17°C и 19°C. Температурата на морската вода чакаме да е към 10-12°C. Вълнението на морето – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

И през идващите дни област от ниско налягане ще дефинира динамичното време над съвсем целия полуостров. Следобед преваляванията на полуострова още веднъж ще се засилват, като по-значителни ще са в Централна Гърция и Северна Македония.Повече слънчеви  часове чакаме над Южна Гърция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР