До няколко дни трябва да се връчи първия мандат на

...
До няколко дни трябва да се връчи първия мандат на
Коментари Харесай

Скандал между Тома Биков и Атанас Атанасов в ефир

„ До няколко дни би трябвало да се връчи първия мандат на ГЕРБ – те би трябвало да идат при президента с претендент за министър председател и аз не разбирам за какво Борисов пита нас.

Той е първа политическа мощ и би трябвало да има проект. Като втора политическа мощ ние имаме проект за деяние и бихме помогнали на Борисов в тази тежка обстановка.

По думите му новата коалиция е подготвена да договаря с ГЕРБ, само че в Народното събрание и пред камерите, с цел да могат хората да създадат ясната разлика. „ На тези пет избора в последните две години Борисов печели три пъти и не съумява да сформира държавно управление. За тези пет избора единствено веднъж имаше държавно управление и то беше това на Кирил Петков. Изводът е, че парламентарната ни република е зациклила – детайлът, който се проваля, е точно Борисов “, разяснява Атанасов пред Българска национална телевизия.

Другият вид е да предложи държавно управление и то да мине с първия мандат без нас “, сподели още той и акцентира, че конституционното обвързване на ГЕРБ е да осъществя първия мандат, а в случай че не успее – да отстъпи на вторите. „ Ние се държим извънредно държавнически и отговорно като партия – желаеме връщане към парламентарната република и взимане на властта от президента Радев “, посочи Атанасов и акцентира, че са имали среща с Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев и други авторитетни фигури, с които са дискутирали вероятните разновидности за излаз от политическата рецесия.

След изречените думи на Атанасов за „ политическата пералня “, която Бойко Борисов търси в тяхно лице, изненадващо в ефир се включи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Макар че съпредседателят на ПП-ДБ отхвърли да включат в ефир сътрудника му от първата политическа мощ, водещият на Българска национална телевизия Георги Любенов въпреки всичко го направи.

Биков разяснява: „ Ако няма държавно управление с първия мандат, няма да има и с втория. Тази моя прогноза е много евентуална.

Нека малко по-спокойно да се приказва за „ перални “. Ние, в случай че желаеме да приказваме с ПП-ДБ, е тъй като това е единствения вид. Ако те показват някакъв разумен проект за сформиране на държавно управление, ще приказваме. Възможно най-нестабилният вид за кабинет е „ подкрепяйте ни, тъй като сме симпатични “. Няма да вървим след изгубилия изборите и да му дадем поддръжка ей по този начин “, сподели той. Атанасов реагира остро на импровизацията на Българска национална телевизия: „ Направихте скандал. Този диалог е за Народното събрание, не за телевизионния ефир “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР