До няколко дни ще има решение за налагането на по-строги

...
До няколко дни ще има решение за налагането на по-строги
Коментари Харесай

До дни ще има по-строги мерки в поне 8 области на България |

До няколко дни ще има решение за налагането на по-строги ограничения на районно равнище, стана ясно след  брифинг на здравния министър Костадин Ангелов довечера.

Повече от три часа продължи срещата сред Ангелов, шефовете на всички районни здравни инспекции и представителите на Националния действен щаб и на Националния имунизационен щаб.

Тази вечер не е взето решение за налагане на нови, по-строги ограничения, само че това следва околните дни.

Според здравния министър " уеднаквен метод на този стадий не е вероятен ", тъй като заболеваемостта е друга в другите области.

Той заяви, че в 8 области има над 300 инфектирани на 100 000 души, което и постанова стягането на ограниченията. " Това е границата, която можем да си позволим ", означи Ангелов.

За областите с най-висока заболеваемост, измежду които са Кюстендил, Бургас, Шумен, София - град, се разисква опцията за носене на защитни маски навън, смяна на крайния час на работа на заведенията, извеждането на учениците в електронна среда на образование, ограничение на достъпа до фитнеси и молове.

Мерките, които ще се подхващат, ще бъдат разнопосочни за всички области, не са вероятни да са идентични за всички, уточни здравният министър.

Предстоящите избори ще бъдат извършени в безвредна среда, увери Ангелов и прикани тази обстановка да не се употребява за никакви политически цели и спекулации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР