До няколко часа може да има резултати от разследването кой

...
До няколко часа може да има резултати от разследването кой
Коментари Харесай

Демерджиев: Няма как да има бомби в училищата на изборите

До няколко часа може да има резултати от следствието кой стои зад бомбените закани против просветителни институции. Това отговори на въпрос на News.bg вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев, който даде брифинг в Министерски съвет.

" Буквално до часове може да има цялостна информация. Работи се на територията на няколко страни. Когато има цялостна изясненост, информацията ще бъде изнесена пред медиите ", увери министърът на Министерство на вътрешните работи.
 И други европейски страни получават същите имейли със същите закани
И други европейски страни получават същите имейли със същите закани

Подадена е информация към Съединени американски щати и Англия,

Той прикани жителите да упражнят умерено правото си на избор в неделя.

" Дори и да има сигнали, физически няма по какъв начин да има бомби където и да е, тъй като полицията охранява школата още от събота ", уточни Демерджиев.

Министерство на вътрешните работи ще поеме защитата на всички изборни секции още от събота. Охраната ще бъде непрекъсната до привършване на изборния развой . Така че няма по какъв начин по време на изборния развой, даже да постъпят сигнали за взривни устройства, да бъдат сложени такива, разясни той.

Демерджиев заяви, че със заповед на премиера Гълъб Донев е била основана междуведомствена работна група , която в период до 31 март ще създаде процедура за реагиране при опасност за сложено взривно устройство в " обекти от сериозната инфраструктура ", а до 31 май пък би трябвало да бъде обновен Националният проект за противопоставяне на тероризма.
 Прокуратурата нищи проблема с бомбените закани в учебните заведения
Прокуратурата нищи проблема с бомбените закани в учебните заведения

Прокуратурата нищи проблема с бомбените закани в учебните заведения

В 14 часа през днешния ден ще бъде първото съвещание на въпросната група, като в нея ще членуват представители на всички служби за сигурност, както и на " заинтригуваните ведомства ". Членовете й сега са 36, като могат да се усилват във времето.

Демерджиев отхвърли и да е свързвал Русия и хакери от там със серията бомбени закани, от което възнегодува съветското посолство.
 Руското посолство у нас чака пояснение за
Руското посолство у нас чака пояснение за " съветската диря " в имейлите

Определят заканите като " гнусни незаконни дейности "

" Споделих какви са насоките на следствие на службите, с които работим. Не съм замесвал съветската страна по какъвто и да е метод. Говорим за хакери и за тяхната връзка, вероятно, с една или друга страна. В момента следствието тече. Ако някой счита, че съм визирал съветската страна - не, не съм визирал съветската страна ", безапелационен бе той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР