До началото на следващото издание на Световното първенство по футбол

...
До началото на следващото издание на Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Ето къде ще се играят мачовете от Мондиал 2026

До началото на идващото издание на Световното състезание по футбол остават повече от две години, само че това не значи, че FIFA не работи по организацията на шампионата.
 Мондиал 2026, Съединени американски щати, Канада, Мексико и градовете, в които ще се играят мачовете
След 1994 година Съединени американски щати още веднъж ще е хазаин на международно състезание

Ето в кои градове ще се играе футбол след четири години

Вече знаем, че Мондиал 2026 ще се организира на територията на цели три страни - Съединени американски щати, Канада и Мексико. Като още през 2022 година бе оповестено, че точно в Съединени американски щати ще се проведат най-вече мачове в най-вече градове.

Знаехме, че нито един от стадионите от 1994 година, когато Съединени американски щати бе хазаин, не влиза в сметките, само че нямахме визия и на кои тъкмо ще се играят мачове. Е, от FIFA оповестиха публично както това, по този начин и програмата на мачовете.

Всичко ще стартира в Мексико на  Estadio Azteca , където на 11 юни ще се изиграе мачът на откриването. Малко по-късно същия ден, още веднъж в Мексико, на  Estadio Guadalajara ще се състои и вторият мач.  Estadio BBVA пък е третият стадион в Мексико, на който ще се играят мачове.

След това шампионатът се придвижва в Торонто, Канада, където на  BMO Field ще се изиграе третият мач от Мондиал 2026. И едвам четвъртият дуел ще бъде в Съединени американски щати и по навръх SoFi Stadium в Лос Анджелис.

Другият стадион в Канада, на който ще се играят мачове, е  BC Place във Ванкувър. Ето и кои ще са стадионите в Съединени американски щати, които ще одобряват мачове от Мондиал 2026.  Mercedes-Benz Stadium в Атланта,  Gillette Stadium в Бостън,  AT&T Stadium в Далас,  NRG Stadium в Хюстън,  Arrowhead Stadium в Канзас.

Maчове ще има и на  Hard Rock Stadium в Маями,  Lincoln Financial Field във Филаделфия,  Levi`s Stadium  в Калифорния и  Lumen Field в Сиатъл. Големият край на 19 юли пък ще се изиграе на  MetLife Stadium  в Ню Джърси, който има потенциал от над 82 000 седящи места.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР