До началото на олимпийските игри в Токио остават 8 дни,

...
До началото на олимпийските игри в Токио остават 8 дни,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Националките по борба заминават за Токио



До началото на олимпийските игри в Токио остават 8 дни, а първи за Япония от българските представители отпътуват смелите Тайбе Юсеин, Евелина Николова, Мими Христова и Миглена Селишка.

С четирите девойки, които ще излязат на тепиха по битка, са свързани българските очаквания за отличие. Те сигурно ще са измежду любимците, поради солидните им визитки.

Миглена Селишка е европейска шампионка в най-леката категория - до 50 кг през 2020 година, два пъти е вицешампионка на Стария континент през 2021 и 2019 година Има и бронз от Европейските игри в Минск през 2019 година

През 2015 година Евелина Николова (до 57 кг) стана трета в света на шампионата в Лас Вегас. Тя има и два медала от европейски шампионати - сребърен и бронзов, а на Европейските игри в Баку през 2015 година завоюва бронз.

Срещу името на Тайбе Юсеин (до 62 кг), която се завърна на тепиха след тежка травма коляното, стои международната купа за 2018 година, две европейски трофеи и големи упования, че в Токио тя ще се качи на почетната стълбичка.

Мими Христова (до 68 кг) е европейска шампионка през 2020 година, европейска вицешампионка през 2019 година и двукратна бронзова медалистка от шампионатите на Стария континент.

Преди да стигнат до олимпийското село, четирите девойки ще проведат лагер в Окаяма. Той ще завърши на 26 юли, а битките от най-важния състезателен конгрес са сред 2 и 7 август.

В женската битка България има единствено два олимпийски медала, които обаче нагарчат, тъй като вместо сребърни, чакахме да са златни. И двете оценки бяха извоювани от Станка Златева, която на два пъти докосваше Олимп, само че на два пъти остана в подножието му - в Пекин през 2008 и в Лондон през 2012 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР