До началото на март Централната избирателна комисия (ЦИК) ще се

...
До началото на март Централната избирателна комисия (ЦИК) ще се
Коментари Харесай

ЦИК обяви конкурс за ново лого, победителят ще вземе 5000 лв.

До началото на март Централната изборна комисия (ЦИК) ще се снабди с ново лого.

Още в края на предходната година от изборната комисия се свързаха със Съюза на българските художници и с Националната художествена академия за подпомагане. Те на собствен ред им предоставиха трима специалисти, които да им оказват помощ с направата на документите и критериите за състезанието. В резултат комисията предложения петима художници, като всеки от тях би трябвало да изготви план с две лога – на български и британски, да приготви визуализация, включително и презентационни материали. Така те образно би трябвало да покажат по какъв начин ще наподобява логото и върху визитки, писалки, бланки и други.

Всеки от тях би трябвало да изпрати концепциите си до ЦИК доникъде на месеца. Специална комисия ще влезе в ролята на жури и ще утвърди най-хубавия план, като по проект това би трябвало да стане след към седмица. В самата комисия ще влязат общо 7 души – четирима външни специалисти, които естествено ще получат заплащане, и трима от самата ЦИК. След това обаче окончателното утвърждение ще пристигна от ЦИК. До края на месеца или началото на март пък би трябвало да бъде подготвена визуализацията, а ЦИК да се снабди с нов облик на логото си, осведоми "Монитор ".

Победителят пък ще получи премия от 5000 лв., като едно от отговорностите му е да трансферира на ЦИК авторските права за плана си. Петимата експерти, които са поканени от ЦИК да изработят лого на комисията, са Милена Вълнарова, доц.д-р Димитър Димитров, Филип Попов, Велина Мавродинова, Константин Кокаланов, все изявени в дизайна и графиката. Вълнарова е илюстратор на книги и дизайнер, с награди от Южна Корея и Япония. Димитров пък е учител в Нов български университет, само че наред с това работи в региона на рекламата. Художникът и дизайнер Филип Попов пък е с награди от България и чужбина. Мавродинов пък е прочут в региона на графиката, а Кокаланов е художник от НХА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР