До момента в област Русе със завършен имунизационен курс са

...
До момента в област Русе със завършен имунизационен курс са
Коментари Харесай

Над 94% от поставените през последната седмица ваксини срещу коронавирус в Русенско са бустерни дози

До момента в област Русе със приключен имунизационен курс са 58 828 души

Все по-малко искащи да се имунизират против Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско. Спрямо миналата седмица спадът на осъществените имунизации е малко над 43%. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 28-и ноември и 4-и декември са 54, до момента в който през миналата седмица техният брой е бил с 41 души повече. Запазва се ползата най-вече към слагане на трета или четвърта игла. Над 94% от поставените ваксини са бустерна доза.

Колкото до инфектираните с коронавирусна зараза, то може да се каже, че те също понижават. По последни данни дейните случаи са 68, като малко над 40% от тях или 27 души са на болнично лекуване. Новите случаи през миналите седем дни са 58, което е с два по-малко по отношение на миналата седмица, когато здравните управляващи регистрираха 60 инфектирани. Същевременно през отиващата си към този момент седмица трима мъже и една жена с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 37 483, като от тях 1965 души са умряли.

До момента в област Русе са осъществени 134 551 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 828 души. Бустерна доза пък е направена на общо 27 767 русенци. Бустер с приспособена ваксина е подложен на 1822 души, сочи информация в Единния информативен портал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР