До момента имаме щастието да нямаме паднали ракети и бомби

...
До момента имаме щастието да нямаме паднали ракети и бомби
Коментари Харесай

Руската заплаха остава най-значителната за сигурността на региона


До момента имаме щастието да нямаме паднали ракети и бомби на българска територия поради войната в Украйна  въпреки открития. Това съобщи военният министър Тодор Тагарев по време на откриването на интернационална конференция на тематика " Спечелване на мира в Украйна ". Конференцията бе открита от ръководителя на Софийския конгрес за сигурност и някогашен заместник-министър на защитата Йордан Божилов.

По думите му без значение от това по какъв начин ще се развие войната в Украйна, ще се види едно или друго развиване в средата за сигурност и разнообразни условия към системата ни за сигурност. Русия носи обилни опасности за целия евроатлантически район, уточни Тагарев и добави, че и към сегашния миг съветската опасност остава най-значителната опасност за сигурността в района.
 Даваме ракети С-300 на Украйна, само че единствено дефектни
Даваме ракети С-300 на Украйна, само че единствено дефектни

Комисията по защита одобри даването на спомагателната военна помощ за Киев

Тагарев посочи, че обстановката, в която се работи, става много комплицирана и поради хибридните офанзиви от страна на Русия. От началото на войните в някогашна Югославия не може да бъде открито трайно решение на проблемите на сигурността, регистрира военният министър. Руската агитация е проникнала надълбоко в публичните настроения в България , добави той.

Виждането на българското държавно управление за войната в Украйна е, че мир, постоянен мир в района може да има тогава, когато помогнем на Украйна и тя успее да възвърне териториалната си целокупност и суверенитет, приет от интернационалната общественост, подчертава военният министър. Дори да има възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, още веднъж не може да се чака преустановяване на експанзията на Русия, добави той.

" и ще продължим да го вършим по опциите си до тогава, докато е належащо ", увери Тагарев и предизвести, че експанзията на Русия разрушава основите на интернационалната система за сигурност.
 България ще отговори на продължаващите съветски учения в Черно море
България ще отговори на продължаващите съветски учения в Черно море

Ученията ще продължат най-малко до края на септември

Тодор Тагарев разяснява с изключение на войната в Украйна, ис предизвестие, че има възможност да ескалира войната в Израел. Тези събития мога да доведат до повишаване на миграционния напън в България и напрежение сред другите етнически моменти. Към момента вероятността за това е дребна, само че държавното управление следи деликатно ситуацията. Имаме подготвеност да усилим реакцията тогава, когато се наложи, безапелационен бе военният министър.

Тагарев акцентира, че най-важната гаранция за сигурността на България е, че работи със съдружниците си в НАТО. Работи се и по стартирането на противоминна интервенция в Черно море. Всичко това ще способства за по-високата сигурност в България, както и за, което е значимо освен за украинската страна, само че и за изхранването на света, сподели още Тагарев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР