До мирни преговори ще се стигне едва когато Русия и

...
До мирни преговори ще се стигне едва когато Русия и
Коментари Харесай

Доц. Георги Цветков: До мирни преговори ще се стигне едва когато Русия и Украйна са военно изтощени

До мирни договаряния ще се стигне едвам когато Русия и Украйна са военно изтощени. Това предвижда пред Българска национална телевизия доцент Георги Цветков, учител по национална сигурност и защита.

" Все отново считам, че ще се доближи до действителни мирни договаряния, когато двете страни почувстват безсилие на своя боен капацитет. Но не знаем по кое време ще има такава обстановка. Украйна има воля, хора. И това, което ѝ е належащо, е въоръжение ", разяснява доцент Цветков.

По думите му е недопустимо да се търси мир за сметка на капитулацията на Украйна. " Конфликтът в Украйна ще продължи дълго. Очакването, което се основава в България, че Украйна ще рухне, не дава отговор на действителността.

Русия продължава да има забележителен боен запас, който няма по какъв начин да чакаме в скоро време да се изчерпи. Предстои натоварен и кръвопролитен епизод в Източна Украйна ", безапелационен е преподавателят.
Относно моряците ни от " Царевна " доцент Цветков уточни, че в България се е основало усещането, че е можело елементарно да бъдат измъкнати от там.

" Не си даваха сметка, че те се намираха в епицентъра на военните дейности. Изход по море нямаше по какъв начин да се случи заради тоталния надзор, открит от съветския флот върху Азовско море. От друга страна имаше доста интензивни бойни дейности в непосредствена непосредственост до кораба.

Създадоха се неоснователни упования, че българската страна може да изиска специфичен статут, който да разреши извеждането им посред бойните дейности ", сподели Цветков.

Според него в последните дни е имало по-ниска активност на бойните дейности, поради което са съумели да открият контакт с военни на брега, които са съветски сили. Кога и дали ще се изтеглят е зависело по кое време и дали ще има кулоар, обезпечен от Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР