До местните избори в края на годината остават по-малко от

...
До местните избори в края на годината остават по-малко от
Коментари Харесай

Защо общинските съветници от НФСБ в Бургас напускат постоянните си комисии

До локалните избори в края на годината остават по-малко от 10 месеца

Разместване в редиците на Общинския съвет в Бургас. Двама съветници се отхвърлят от присъединяване си в непрекъснати комисии и това постанова изборът на нови членове, излиза наяве от импортирана от ръководителя на локалния парламент проф. Севдалина Турманова докладна бележка. Да бъдат освободени от уговорките си към комисиите, молят Ивайло Вагенщайн и Боян Дяков – и двамата от НФСБ.

Вагенщайн се отхвърля от зам.-председателския пост и участието си в комисиите по Здравеопазване и Устройство на територията, до момента в който Дяков излиза като член от тази по Обществен ред и сигурност.

„ Преместих се да пребивавам в София по персонални аргументи. Така ще е мъчно да вземам участие на комисиите в общинския съвет, а и до момента заемах зам.-председателското място, което значи, че при неявяване на ръководителя, аз би следвало да повеждам съвещанията. Ако обаче и мен ме няма, се основава опция те да не се състоят въобще, което би било в ущърб освен на Общинския съвет, само че и на жителите на Бургас ”, сподели пред Флагман Ивайло Вагенщайн.

Не успяхме да открием Боян Дяков за коментар, само че по информация на Флагман аргументите за неговото овакантяване на комисията по публичен ред и сигурност, също са персонални.

До края на мандата на сегашния общински съвет остават по-малко от 10 месеца. Местните избори в края на октомври ще решат освен състава на локалния парламент за идващите 4 години – от 2023 до 2027 година, само че и кой ще е новият кмет на града.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР