До месец всички учебници за класовете от първи до седми

...
До месец всички учебници за класовете от първи до седми
Коментари Харесай

Всички учебници до седми клас с електронен вариант до месец

До месец всички учебници за класовете от първи до седми ще имат електронно четивни разновидности. Основната част от издателствата, които доставят 95 на 100 от учебниците, ще обезпечат подобен достъп. Това заяви във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Очаква се на следващия ден Министерски съвет да утвърди план на разпореждане, с което ще се обезпечи този достъп до електронно четивни разновидности, напомни министър Вълчев. Той посочи, че електронният вид на учебника ще бъде със наличие, идентично с това на книжния. Ползването на електронните разновидности ще е безплатно.

Националната комисия по академична нравственос към Министерството на образованието и науката ще проработи два месеца след обявяване на измененията в Закона за развиване на университетския състав, което пък се чака тези дни. Предстои и установяване на състава на комисията, сподели още просветителният министър.

Комисията ще дава експертна оценка при подозрения за плагиатство. Предвидено е министърът на образованието да има пълномощие да предпише съответните наказания по закона и даже да освободи ректор, изясни Вълчев.

Във Варна бе един от последните случаи на подозрения за плагиатство във висшите университетски среди. Ректорът на Техническия университет в морския град бе упрекнат, че е преписал огромна част от дисертацията си за най-високата степен – лекар на науките. Комисия от просветителното министерство се зае с проблема, който стигна и до прокуратурата. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР