До месец Русия напълно ще изостави щатския долар в структурата

...
До месец Русия напълно ще изостави щатския долар в структурата
Коментари Харесай

Русия напълно ще изостави долара в структурата на Националния фонд за богатство

До месец Русия изцяло ще изостави щатския $ в структурата на Фонда за национално богатство (ФНБ) и ще понижи каузи на английския паунд.

Делът на златото, еврото и юана във ФНБ ще пораства, до момента в който делът на японската йена няма да се промени. Това съобщи финансовият министър Антон Силуанов пред кореспонденти в коридорите на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

" Ние, сходно на Централната банка, взехме решение да понижим вложенията на ФНБ в доларови активи. Днес, що се отнася до структурата, имаме към 35% от вложенията на ФНБ в долари. Решихме да се изтеглим от доларовите активи напълно, замествайки вложения в долари. нарастване в евро, нарастване на злато ", сподели Силуанов. По думите му преходът към новата конструкция на ФНБ ще се реализира до месец. " Достатъчно бързо е в границите на един месец, с цел да стигнете до този дял ", сподели Силуанов.

" В долари (да се влага - почти ТАСС) - 0%, в евро 40%, в юан 30%, в злато 20%, в лири и йени на 5%. Заменихме доларите с нарастване от 5% в евро, злато и юан ", - сподели Силуанов за новата конструкция на ФНБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР