До месец опасният серовъглерод на фирма „Камибо“, който се съхранява

...
До месец опасният серовъглерод на фирма „Камибо“, който се съхранява
Коментари Харесай

„Камибо“ извозва до месец опасния серовъглерод от „Химко“

До месец рисковият серовъглерод на компания „ Камибо “, който се съхранява в двора на някогашния цех „ Химко “, ще бъде извозен от Враца, даде обещание притежателят на компанията - депутатът от ГЕРБ Станислав Попов.
От другата седмица стартира подготовка на площадката. Необходими са още към 14 дни, с цел да бъде веществото дефинитивно отстранено от базата. През това време няма заплаха за популацията на града, съобщи изрично Попов на ексклузивен брифинг пред портала на компанията през днешния ден.
На срещата с медиите участва и инспекторът от РИОСВ-Враца Георги Караиванов, който пръв огласи случая. Той съобщи, че приветства дейностите, само че съгласно него те са закъснели и идват вследствие на медиен напън. Караиванов показа, че Станислав Попов е подал сигнал против него в Министерството на околната среда и водите, че саботира компанията му и всява ужас измежду популацията.
На изпроводяк инспекторът хвърли нова бомба. Според него проби от въздуха и водата за теч на серовъглерод не са правени и известието, което екоинспекцията разпострани до медиите, е подвеждащо за обществеността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР