До месец май 2019 г. проблемът с двойните стандарти при

...
До месец май 2019 г. проблемът с двойните стандарти при
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: До една година проблемът с двойните стандарти при храните трябва да бъде решен

До месец май 2019 година казусът с двойните стандарти при потребителските артикули следва да бъде решен на общоевропейско равнище. Това ще стане с промени на Директивата за нелоялните търговски практики, препоръчани от Европейската комисия в неотдавна показания Нов търговски механизъм за потребителите. Това заяви ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по btv.

В студиото на „ Тази неделя “ той изясни, че по-късно, когато един търговец предлага на общия европейски пазар една стока, тя ще би трябвало да бъде с еднообразно качество. В случай че има разминаване в сдържанието, въпреки и да е отразено върху етикета, той ще е задължен да я продава под друга комерсиална марка и по този начин потребителите да бъдат насочени.

На този стадий не съществува възбрана за разлики в наличието на артикули, продавани в разнообразни страни от Европейския съюз, въпреки под една и съща комерсиална марка. Според Маргаритов казусът е, че по този начин се основават предпоставки потребителите в страни като нашата да бъдат заблуждавани, че купувайки реномиран артикул, ще могат да се насладят на същите качества, които той има в някоя западна страна.

Помолен да разяснява уставеното разминаване в наличието на 20% от продаваните в България артикули измежду поставените общо 106 в кошницата за последното изследване по отношение на „ двойните стандарти при храните “, ръководителят на КЗП уточни, че при всички тях върху етикетите е разказано особеното наличие на съставките и то може да се види при сравняване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР