До месец и половина се очаква да бъде постигнат пълен

...
До месец и половина се очаква да бъде постигнат пълен
Коментари Харесай

Ангелов очаква пълен контрол на епидемията до месец и половина

До месец и половина се чака да бъде реализиран цялостен надзор над епидемията от ковид в страната. Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов в петък при визитата си във Варна. По думите му изискването е да се работи интензивно, както сега, и темпът на имунизирането да се задържи както през последните няколко дни.

Прогнозата идва на фона на нов напредък в заболеваемостта в страната, който стартира да цялостни лечебните заведения. В последните дни страната ни записва по 1700-1800 нови случая на Covid-19 за денонощие и се имунизират приблизително по 20 000 души за 24 часа. За последното денонощие са сложени 20 050 дози ваксини.

Същевременно на 1 март заведенията отварят и стартира разпускането на още противоепидемични ограничения. Ангелов разяснява като позитивен обстоятелството, че смъртността не нараства макар натиска върху лечебните заведения в Кюстендил, Шумен и София. Опитът до момента обаче демонстрира, че повишаването на смъртните случаи идва 2-3 седмици след растежа в заболеваемостта.

Ангелов сподели също, че няма изясненост по кое време още веднъж ще проработят т.нар " зелени коридори “ за имунизиране на искащите, които не попадат в някоя от предпочитаните етапи поради разстройствата в доставките от имунизацията на AstraZeneca. Преди ден стана ясно, че.

" Не мога да поема ангажимент, тъй като резултатът не зависи от нас. Ние си вършим сметката без кръчмаря “, уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР