До края на юли проекта за придобиване на боен кораб

...
До края на юли проекта за придобиване на боен кораб
Коментари Харесай

Приеха проекта за нов боен кораб

До края на юли плана за придобиване на военен транспортен съд ще бъде импортиран за разглеждане от Народното събрание, това сподели през днешния ден ген. Константин Попов – ръководител на Комисията по защита, по време на съвещанието. “Приемането на този план е значим стадий за цялостната рационализация на Българската армия”, добави той.

С деветнадесет гласа “ЗА” и един “ПРОТИВ” народните представители от Комисията по защита одобриха обновения план за капиталов разход за придобиване на многофункционален военен транспортен съд за Военноморски сили.

По време на полемиката стана ясно, че обновения план е по-гъвкав от предходния и е реализиран баланс в цена, качество, индустриално съдействие. Очаква се до края на годината да бъде подписан контракт за неговото осъществяване.

Проекта за военен транспортен съд беше показан на комисията от контраадмирал Петев. На съвещанието участваха министърът на защитата Красимир Каракачанов, зам.-министъра на защитата Анатоли Величков и началника на защитата ген. Боцев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР