До края на Великденските празници не бива да се правят

...
До края на Великденските празници не бива да се правят
Коментари Харесай

Строгите мерки в София остават в сила и по време на Великден

До края на Великденските празници не трябва да се вършат промени в режима, само че обмисляме и сме подготвени с организация за последователно облекчение на достъпа до паркове и планини по-късно. Заедно с това мислим и сме подготвени да сътворяваме организация за последователно облекчение изключително първоначално за фамилиите с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето у дома. Това разгласи пред Агенция “Фокус “ кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на оповестената по-рано през днешния ден концепция от премиера Борисов за облекчение на визитите на парковете.

„ Изпратила съм писмо до Българската православна черква. Те имаха своето решение. И те молиха множеството хора да останат у дома по тези празници. Имам условието да бъдат спазвани всички правила в и към църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии към църквите “, сподели още кметът на София

От началото на седмицата се почистват и дезинфекцират улици, булеварди, подлези и други публични места. От на следващия ден Столичният инспекторат ще стартира инспекции дали притежателите на кучета почистват след тях. А 25 доброволци от този четвъртък ще се включат в дезинфекцията на градския превоз.

„ На 10 последни спирки ще бъдат направени 10 екипа, които в началото ще бъдат подкрепени от сътрудниците ми от Дирекцията “Аварийна помощ и предварителна защита “. Знаете, че главната задача е на Столичния авто и електротранспорт в това отношение и на “Метрополитен “ в метрото “, сподели още Фанндъкова.

Тя предложи на хората в градския превоз да употребяват маски и посочи, че най-важната задача е да не се допусне разпространяването на болестта.

Във връзка с предложение на общински консултант да отпаднат „ синята “ и „ зелената “ зона, защото има престояващи с дни коли на паркинг, Фандъкова отговори: " Имам такива сигнали, има такива наблюдения. Всичко се следи непрекъснато от ЦГМ и се разисква непрекъснато. Така че ще продължим наблюдението, ще продължат разискванията. Има общински съветници, които са доста дейни. Благодаря на всички тях, те са от разнообразни политически сили. Много значимо е да бъдем единни в този миг. Така че с тях също обсъждаме освен икономическите ограничения в поддръжка и на бизнеса и при актуализацията на бюджета, само че също по този начин и дейностите в целия град. Градът е огромен, имаме потребност от всеки един сигнал, от всяко едно мнение на жители, на съветници и районни кметове. Благодарна съм на всички, които ми пращат информация, тя е доста скъпа. Уверявам всички, че преглеждаме деликатно всеки сигнал и реагираме навреме, с цел да може да поправяме някои от дейностите ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР