До края на тази или в началото на следващата седмица

...
До края на тази или в началото на следващата седмица
Коментари Харесай

До дни Македония подписва протокола за членството си в НАТО

До края на тази или при започване на идната седмица Македония ще подпише протокола за участието си в НАТО, съобщи министърът на външните работи Никола Димитров в западната ни съседка, представен от БГНЕС.

„ Надявам се по-късно всички наши другари да ратифицират протокола в техните парламенти. Страната ни ще заеме мястото си в пакта, откакто протокола бъде утвърден и от гръцкия парламент. Тогава влизат в действие и конституционните промени според Преспанския договор”, сподели още Димитров.

Дипломат №1 на Македония добави, че министърът на защитата Радмила Шекеринска ще участва на срещата на министрите на защитата от НАТО на 13 и 14 февруари в Брюксел, а той като външен министър ще взе участие събиране на НАТО във Вашингтон през месец април.

Днес генералният секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг удостовери, че протоколът за присъединението на Македония към НАТО ще бъде подписан в най-скоро време. „ За самата ратификация ще бъде належащо малко повече време. Всичко зависи от парламентите на 29-те държави-членки ", акцентира Столтенберг.

„ След като подпишем протокола, Скопие ще седне на масата ", сподели още генералният секретар на пакта. Това значи, че Македония ще взе участие като страна наблюдаващ в основните срещи на Алианса. Пълноправен член ще бъде, откакто всички 29 страни ратифицират протокола. Македонският байрак се чака да се развее пред централата на НАТО в Брюксел най-късно при започване на идната година.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР