До края на тази година, съгласно Закона за защита при

...
До края на тази година, съгласно Закона за защита при
Коментари Харесай

До края на годината доброволчески пожарни отряди ще има във всички общини под 20 000 души

До края на тази година, според Закона за отбрана при бедствия, във всички общини с население под 20 000 души наложително би трябвало да има основани доброволчески противопожарни отряди. В към 211 общини към този момент са били основани такива отряди.
Това сподели в Симитли шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов във връзка равносметката от огнената буря, която през август, потегли от региона на Мечкул и опожарил хиляди декари до Кресна.
„ Остана ни доста дребен брой, към 30 общини, в които би трябвало да създадем такива отряди, само че всичко е в развой на работа. Оказваме цялостното подпомагане на кметовете, които знаят каква е нуждата това нещо да се случи “, сподели още гл. комисар Николов. Той означи, че в общините, където към този момент са основани сходни отряди има 2945 доброволни пожарникари.
„ От тях половината са минали всички курсове за доброволни пожарникари, а огромна част от тях към този момент са оборудвани с нужното облекло. За идната година, Министерството на финансите, в дотациите за общините са планували по 1000 лв. за защитни облекла на хората “, съобщи гл. комисар Николов, представен от Фокус.
Той посочи, че по 200 лв. ще бъдат отделени за застраховки на тези доброволци и по към 300 лв. за образование. „ Така че страната взе участие интензивно в този развой. Смятам, че това е вероятността, това е бъдещето “, добави гл.комисар Николов.
Той добави, че до 1944 година в България доброволчеството е било доста добре развито, след което всичко се обръща в посока на това, че страната би трябвало да се грижи за нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР