До края на следващата седмица Министерството на транспорта ще приключи

...
До края на следващата седмица Министерството на транспорта ще приключи
Коментари Харесай

Националният авиопревозвач ще плати обезщетение за закъснели полети

До края на идната седмица Министерството на превоза ще завърши цялостната инспекция на националния ни авиопревозвач "България Ер ", чийто полети закъсняват от една седмица.

От компанията увериха пред Българска национална телевизия, че закъсненията на полетите им през последните дни са породени от разнообразни фактори, съсредоточени в един миг, което е довело до смяна на полетната им стратегия. Наложило се е авиопревозвачът да премаршутира част от пасажерите си и да усили честотата на част от полетите си. Компанията изяснява, че непрекъснато е раздавала храна и вода на пасажерите си, настанявала ги е в хотели.

От самолетната компания акцентират, че в никакъв случай не би трябвало да се рискува сигурността на пасажерите. Все още не е ясно дали компанията ще бъде санкционирана за насъбраните закъснения от последната седмица.

Обезщетението при забавяне на полети доближава до 600 евро, когато е повече от четири часа и на разстояние над 3500 км. Това плануват условията на европейската комисия. Важно е полетът да излетява от Европа или в случай че каца от трета страна, самолетната компания да е записана на територията на Евросъюза. Пътниците сами могат да се оплачат в писмена форма на самолетната компания, само че също по този начин могат да употребяват услугите и на компании за търсене на компенсации. Именно такава компания потърси екипа ни.

Най-много недоволства сдружението получава от нискотарифни авиопревозвачи и от бързо разрастващите се самолетни компании.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР