До края на септември посолството на Република България в Киев

...
До края на септември посолството на Република България в Киев
Коментари Харесай

Българското посолство в Киев може да възстанови работата си от следващия месец

До края на септември посолството на Република България в Киев може да бъде възобновено, в случай че военните условия там разрешават това, разгласи заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, който преди да заеме този пост беше дипломат на страната ни в украинската столица.

Първа група български дипломати ще заминат за Киев при започване на септември, с цел да стартират работа, а в края на септември - втора. Ако има 40 заявки за гласоподаване, ще бъдат разкрити секции там.

Засега изискванията в Одеса не разрешават откриване на Консулството ни в града.

По отношение на дейностите на Република Северна Македония към българските сдружения в Охрид и Битоля Външно министерство следи процеса, като прикани Скопие да извършва Копенхагенските критерии, какъвто ангажимент е поел, изясни Желязко Радулков, специалистът, който работи и по тъй наречените " френско предложение ".

Коджабашев изясни, че външно министерство ще спомага на българската общественост в Албания да се срещне с президента Румен Радев с оглед идното броене на популацията в Тирана и проблемите, свързани с настояванията на македонски организации, че там има македонци, а не българи. Срещата беше поискана в репортаж на при започване на тази седмица.

Следващата седмица, на неофициалната среща на външните министри на Европейски Съюз " Гимних ", България ще поддържа предлагането на Чешкото председателство да суспендира Споразумението за улеснение издаването на визи за съветски жители, само че към този момент за изцяло прекъсване издаването на визи не се разисква.

Консулските ни служби от март до момента са издали 8800 визи на съветски жители, само че какъв брой от тях са влезнали на наша територия, остава неразбираемо.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР