До края на седмицата температурите ще се задържат в рамките

...
До края на седмицата температурите ще се задържат в рамките
Коментари Харесай

Обрат на времето: Първият сняг пада до дни!

До края на седмицата температурите ще се задържат в рамките 22 до 27-28 градуса. Това са температури, които са с към 4-5 градуса по-високи естествените за октомври, които са сред 17-22 градуса. Днес се чакат есенни скучни превалявания в северозападните и североизточните региони, те ще бъдат слаби. В петък се чака по-интензивен дъжд в южните региони. Това каза синоптикът Петър Янков.

По думите му събота ще бъде прелестен ден за туризъм.

" Ще има повече слънце, температурите ще са от порядъка на 23 до 29 градуса. В неделя също ще бъде топло - температури от 24 до 29 градуса, само че следобяд ще се заоблачи. През нощта ще превалява, втората хладна вълна ще премине в понеделник и по този начин температурите ще се намалят, като ще доближат междинните за октомври ", допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

За идната седмица оптималните температури ще са от 17 до 23 градуса.

" Между 16 и 20 октомври захлаждането ще бъде по-чувствително, а и по нашите планини ще превали и първият есенен сняг. В средата на второто десетдневие преваляванията ще бъдат по-продължителни. След това следва един по-сух интервал с началото на циганското лято - от 26 октомври, когато времето ще бъде по-стабилно. Утрините ще са хладни, а дните - топли и с високи температури ", разясни синоптикът.

Петър Янков добави, че ще има и мъгли, само че те ще са утринни и краткотрайни.

" Октомври се обрисува да бъде малко по-топъл, с по-малко превалявания от естествените климатични правила. Няма нищо извънредно. На 3-4 години се случва октомври да е толкоз топъл месец ", безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР