До края на седмицата ще има нови седем COVID зони

...
До края на седмицата ще има нови седем COVID зони
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: До края на седмицата ще има COVID зони пред седем поликлиники

До края на седмицата ще има нови седем Коронавирус зони в диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) в София, сега сходни кабинети работят в три някогашни поликлиники.

Това разгласи в „ Тази заран “ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. По думите ѝ следва да се открият още кревати в общинските лечебни заведения за пациенти с коронавирусна зараза.

Коронавирус пунктовете в столицата

Фандъкова беше безапелационна, че задачата на Коронавирус кабинетите в поликлиниките е да се понижи натискът върху здравната система и да се помогне на общопрактикуващите лекари да изследват пациентите си. Столичният кмет предложи на хората със признаци на COVID-19 да се обаждат в ДКЦ-то, което по принцип посещават.

„ Разговарях неведнъж с шефовете на ДКЦ-тата, както и с представители на общопрактикуващите лекари – те имат добра връзка. Важно е в този момент да разбираем, че тази връзка може да става непосредствено сред лекаря и ДКЦ-то. По-важна е идната противоположна връзка – всички проучвания, направени на пациент да бъдат препратени на общопрактикуващия доктор “, добави столичният кмет.

Фандъкова изясни, че в тези Коронавирус зони ще се прави обзор, бърз тест и кръвен тест, в случай че се постанова – и рентген. По думите ѝ за пациента няма разлика дали ще посети триажен пункт в болница, или Коронавирус кабинет в поликлиника.

Тя посочи, че на тези места хората със признаци могат да бъдат единствено диагностицирани, за лечени или хоспитализация би трябвало да се обръщат към персоналните си лекари. Столичният кмет добави, че информация за всички пунктове, техните адреси и телефони, има на уеб страницата на общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР