До края на седмицата очаквам 1/3 от България да е

...
До края на седмицата очаквам 1/3 от България да е
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: До края на седмицата очаквам 1/3 от България да е в грипна епидемия

До края на седмицата чакам 1/3 от България да е в грипна зараза. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му след Смолян, Пловдив и Габрово, евентуално до края на деня зараза ще разгласят и областите Плевен, Бургас и Варна. На ръба били Пазарджик, Ямбол, Перник и София-област. Заболеваемостта в столичния град пораства, само че не е на такова равнище, че да бъде оповестена грипна зараза, твърди доцент Кунчев.

Всички, които работят и вървят на учебно заведение, виждат, че има отсъстващи и в София, равнището на заболеваемост в този момент пораства, само че към момента е надалеч от епидемиологичните стойности, означи доцент доктор Ангел Кунчев за ситуацията в столицата.
„ По разпоредба е записано, че ограничения се вземат при 30% отсъствия на учениците “, сподели той, само че посочи, че в случай че се вижда, че случаите се усилват, няма потребност да се чака. По -добре е да не контактуват и да понижим заразяването, уточни основният държавен здравен контрольор.

Той разяснява и нововъведенията в имунологията и новите ваксини, които се чака да се появят на пазара. Те ще бъдат назални, ще се ползват посредством впръскване в носа. Кога обаче ще се случи това – доцент Кунчев не се нае да предвижда.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР