До края на седмицата може да има провокация срещу Алексей

...
До края на седмицата може да има провокация срещу Алексей
Коментари Харесай

Готви се провокация със сбиване срещу Алексей Навални

До края на седмицата може да има провокация против Алексей Навални – опит за сборичкване с различен пандизчия. Повече от 860 дни Алексей Навални е в пандиза, положението му се утежнява от време на време и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той е държан безусловно незаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко разнообразни опита здравословното му положение да бъде влошено по неестествен метод, разяснява пред Нова телевизия проверяващият публицист Христо Грозев.

„ При него в карцера се вкарва втори съкилийник, който постоянно имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с вяра и Навални да получи такова ”, сподели още Грозев и добави, че през последните седмици има утежняване на здравето на съветския опозиционер, който е изгубил повече от 10 кг.

„ Има доста мощни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната здравна работа отхвърля да му даде резултатите от проучванията и да му изясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше токсичен наскоро с „ Новичок ”, напомни журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в пандизите е алармирал юристите на Навални, че се готви провокация против него, която ще бъде под формата на сборичкване с негов съкилийник.

„ Това е остарял трик, употребен от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ФСБ, с цел да се разправят със своите врагове ”, акцентира той.

Грозев разяснява и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая взе участие и „ Белингкат ” - групата от проверяващи публицисти, част от която е и Грозев. По случая беше арестуван юноша на 21 година - чиновник на военна база, който желал да се похвали на свои другари, че има достъп до сходни материали.

„ В предишното сме виждали приключването на доста конфиденциални данни във конгреси за игри. Много от хората, които вземат участие в тези конгреси, са чиновници в огромни компании, които създават оръжия. В случая поражда въпросът по какъв начин е допустимо човек, който е невменяем, за който съучениците му го разказват като затворен, да бъде позволен до такава информация ”, попита той.

Относно споменаването на България в документите и изказванията, че сме предложили безплатно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев съобщи:

„ Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не наподобява манипулирана. Всичко наподобява разумно. Но това е едно аналитично мнение на хора от Централно разузнавателно управление на САЩ ”.

„ Ако има някакъв разнобой, той е в подтекста - това безплатно предложение на МиГ-ове дали е било вследствие на някакъв общ подтекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено напълно - безусловно невероятно ”, безапелационен е Грозев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР