До края на март Варна да върне акциите си от

...
До края на март Варна да върне акциите си от
Коментари Харесай

До края на март Варна връща на държавата акциите си от Пловдивския панаир

До края на март Варна да върне акциите си от Пловдивския панаир. За това са се договорили министърът на стопанската система Богдан Богданов и кметът на крайморския град Благомир Коцев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред медиите Богданов изясни, че пловдивското сдружение е измежду основните активи на страната и министерството към този момент е създало тактика за развиването му. В момента акциите на Варна са блокирани, напомни министърът. Той акцентира, че страната няма да се откаже от това да бъде мажоритарен притежател на Панаира.

На въпрос за бъдещето на парцела, посредством който крайморският град получи акциите от пловдивското сдружение, прочут измежду варненци като Дупката, кметът Благомир Коцев изясни, че общината работи интензивно за разрешаването на проблема. По думите му в границите на тази година се чака компанията, която стопанисва Дупката, да бъде ликвидирана.

Теренът, който е в идеалния център на Варна, е към 3 декара. От тях близо 900 кв м са частна благосъстоятелност и администрацията към този момент води диалози с притежателя им, изясни кметът. Според него единият от положителните разновидности е общината да изкупи тази част от парцела. Обещах на варненци, че ще се допитам до тях по какъв начин да се действа с Дупката, напомни Коцев и посочи, че или ще бъде направено необятно публично разискване по тематиката, или локален референдум.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР