До края на м. ноември Община Плевен приема предложения за

...
До края на м. ноември Община Плевен приема предложения за
Коментари Харесай

До 30 ноември се подават предложения за Спортния календар на Плевен за 2022 г.


До края на м. ноември Община Плевен приема оферти за спортни събития, които да бъдат включени в Спортния календар за 2022 година и съфинансирани от Община Плевен. Възможностите за финансово подкрепяне на спортни прояви са регламентирани в Правилника за изискванията и реда за финансово подкрепяне на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на Община Плевен.

Право на финансово подкрепяне имат спортни организации по член 11 от Закона за физическото образование и спорта, като измежду условията е те да са регистрирани за реализиране на общественополезна активност. Заявления и нужните документи, в това число и финансови планове за предлаганата спортна демонстрация, се подават в Центъра за обслужване на жители на Община Плевен. През календарната година състезателен клуб, спортна федерация или национална спортна организация може да получи съфинансиране за едно спортно мероприятие, което се организира на територията на общината. Община Плевен също предлага за Спортния календар прояви, които провежда независимо.

Правилникът планува оптималната сума за подкрепяне при oрганизиране и осъществяване на международни, европейски и балкански шампионати в Плевен до 10 000 лв.. Международни надпревари се съфинансират със средства до 5 000 лв., а национални, районни, зонални и градски спортни начинания, в това число и за разпространение на всеобщия спорт, могат да получат съфинансиранедо 2000 лв..

Предложенията се преглеждат от 7-членна комисия, в чийто състав са  трима общински съветници от ПК по „ Младежки действия, спорт и туризъм ”, двама чиновници от отдел „ Спорт “, правист и финансист от Общинската администрация. В период до 20 декември комисията разисква постъпилите оферти и предлага за одобряване на Кмета на Община Плевен план за Спортен календар. Проектът за Спортен календар се внася за дефинитивно утвърждение в Общински съвет – Плевен, при разглеждане на общинския бюджет.

Пълният текст на Правилника и нужните формуляри за кандидатстване са оповестени на Интернет страницата на Община Плевен – в меню: Дейности/ Спорт/ Нормативни документи.

През 2021г. в Спортния календар на Община Плевен бяха планувани 22 спортни събития. 12 от тях са утвърдени оферти на спортни организации, 10 – по самодейност на Община Плевен. С настрана финансиране при гласуването на бюджета бе подкрепено провеждането на Маратона на другарството. Поради комплицираната епидемиологична конюнктура част от деянията в Спортен календар’2021 бяха анулирани.

Още от ПЛЕВЕН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР