До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на

...
До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на
Коментари Харесай

Заплатите в Ловешката болница ще бъдат изплатени до 1 юни


До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на личния състав на МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов" в Ловеч и по този метод ще се преодолее изоставането за месеците март и април, твърдят от Министерството на здравеопазването.

В осъществяване на Решението на Правителството болничното заведение ще получи 1 022 985 лева безлихвена възмездна финансова помощ за разноски за личния състав. В капиталовата стратегия на министерството са планувани в допълнение 175 хиляди лева за съоръжение, което е причина за възстановяване активността на водещи структури в болничното заведение.

В плановете на НЗОК за активност м. април лечебното заведение е планувано да създаде клинични пътеки и клинични процедури на стойност над 440 хиляди лева като капацитетът на болничното заведение е да доближи доходи от здравна каса в размер на близо 532 хиляди лева Това са параметри, които подсигуряват оптимално осъществяване на настоящата активност, систематизиране на паричните потоци както за личен състав, по този начин и за консумативи и лекарства, а и за погасяване на просрочени отговорности, в границите на опциите на лечебното заведение.

Министерството на здравеопазването, след сложни договаряния, реализира съглашение за разсрочване на отговорностите на лечебното заведение към главните кредитори, като най-големият заемодател е опростил лихвите и 300 хиляди лева от отговорностите на болничното заведение, а останалите са приели интервали на погашения, които разрешават оптимално осъществяване активността на МБАЛ.

Изброените обстоятелства и условия потвърждават, че многопрофилната болница със смесено държавно и общинско присъединяване в капитала е предпочитана за страната, за локалната власт и е главен фактор за развиване на опазването на здравето в област Ловеч.

Предприети са дейности за разбор и сигнализиране по отношение на аргументите и факторите, довели до тежкото финансово положение на МБАЛ "Проф. доктор Параскева Стоянов" за тяхното елиминиране в бъдеще. За да има гаранции, че лечебната активност ще се осъществя законосъобразно и оправдано в лечебното заведение се търсят подобаващи механизми за осъществяване на оздравителния проект. Той би трябвало да се извършва, тъй че да подсигурява лечебната активност и разпределението на паричните потоци както за лекуване на пациентите, по този начин и за обезпечаване успокоение и предвидимост в работата на личния състав на регионалната болница, оповестиха от Министерство на здравеопазването. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР