До края на годината Северна Корея може да изпробва нова

...
До края на годината Северна Корея може да изпробва нова
Коментари Харесай

Северна Корея готви нов опит с междуконтинентална ракета


До края на годината Северна Корея може да тества нова междуконтинентална балистична ракета.

Това разкриха представители на Националната разследваща работа (НРС) пред членове на парламентарния комитет по разузнаването. За техните констатации осведоми държавната организация Рьонхап.

Представителите на Национална разузнавателна служба разкриха още, че в Северна Корея се прави ревизия на Главното политическо ръководство на Корейската национална войска (ГПУ). В резултата „ бяха осъдени ръководителят на ръководството Хван Пхьон Со и заместникът му Ким Вон Хон ".

ГПУ е едно от най-влиятелните структури в КНДР, тъй като дава отговор за кадровата политика в Министерството на националните въоръжени сили и в редица други структури, съобщи БГНЕС.
През юли Пхенян извърши на два пъти тествания на прототипи на межконтинентална балистична ракета. През август и септември последваха два опита с ракети със междинен радиус на деяние, които прелетяха над японска територия, а на 3 септември Пхенян разгласи за сполучливо тестване на водороден военен заряд. В тази връзка Съветът за сигурност на Организация на обединените нации внезапно стегна интернационалните наказания против КНДР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР