До края на годината руският президент Владимир Путин ще бъде

...
До края на годината руският президент Владимир Путин ще бъде
Коментари Харесай

Бивш шеф на MI6: Путин ще си отиде до 2023 г. без преврат, а с дългосрочно настаняване в болничен център

До края на годината съветският президент Владимир Путин ще бъде изпратен в санаториум, предвижда някогашен началник на MI6.

При непрекъснатите клюки за съществено утежняване на здравословното положение на съветския водач, един от методите за " напредване на нещата ", без да е нужен принудителен прелом, е настаняването му в дълготраен болничен център за неизлечимо заболели, съобщи Ричард Диърлов.

Различните съветски системи на ръководство през вековете постоянно са били автократични и в никакъв случай не са били проектирани предвид на промяната на властта. Но в този момент, когато Русия е изправена пред военно оскърбление и икономическа злополука и е водена от водач, за който се приказва, че страда от разнообразни животозастрашаващи болести, в Кремъл се замислят по какъв начин да заменят индивида на власт.

Това са мислите на Диърлов, който приказва в подкаста One Decision, на който е съорганизатор.

„ Мисля, че той ще си отиде до 2023 година - само че евентуално в санаториум, от който няма да излезе като водач на Русия. Не споделям, че няма да излезе от санаториума, само че няма да излезе повече като водач на Русия. Това е методът да продължим нещата без прелом “, заключи той.

През април беше обявено, че Путин страда от рак на щитовидната жлеза и е следен 24 часа в денонощието от лекар-специалист. Откритието, направено от проверяващата медия " Проект " - блокирана в Русия и в този момент функционираща от чужбина - поддържа неотдавнашните теории, че Путин е оповестил война, страдайки от медицински проблеми, скрити от съветския народ. Една от версиите е, че той е бил лекуван със стероиди, което е довело до отичане на лицето и шията. А изказванието беше подкрепено от носителя на " Оскар " Оливър Стоун, който разкри, че съветският президент Владимир Путин е имал рак и че има вяра, че го е преодолял.

Диърлов уточни Николай Патрушев, секретар на Съвета за национална сигурност и един от обичаните " силовици " на Путин, като евентуален заместител, в случай че Путин бъде откаран в санаториум.

„ В този случай заместникът евентуално ще стане непрекъснат ", добави той. " В съветското управление няма проект за последователност “.

Той изрече съмнение, че наближава " краят на този режим в Русия ", само че " това не значи, че той ще изчезне ".

`Това, което споделям, е, че през идната година, 18 месеца, може би малко повече, той ще се разпадне. Няма подозрение, че тази украинска случка е злополука “, добави той. " Икономиката е в хаос, глобите в действителност ще стартират да се отразяват през идващите три до шест месеца, ще има доста висока инфлация и също така във военно отношение това е цялостно крушение ".

Освен известията за рак на гърлото, има и съществени спекулации, че Путин може да страда от Паркинсон, защото е бил сниман на среща с други международни водачи да трепери неконтролируемо с ръце и крайници. Миналата седмица излезе клип, на който Путин необичайно върти крайници си и наподобява се бори с отривисти придвижвания на краката, до момента в който се среща с сътрудника си от Таджикистан Емомали Рахмон, като даже таджикистанският водач вижда придвижванията.

Вчера някогашният разузнавач от MI6 Кристофър Стийл съобщи, че Путин губи надзор над властта заради влошеното си здраве и оставя Кремъл във " все по-голям хаос и безпорядък ", до момента в който войната в Украйна продължава. Стийл, който в миналото е работил в Русия като сътрудник на MI6, съобщи, че 69-годишният Путин е заставен да прави постоянни почивки, с цел да се лекува, и че в Москва на процедура " няма ясно политическо управление ".

В целия свят е добре известно, че Путин реагира на пандемията от Covid с изключителна параноя, като слага международните водачи, с които се среща, на голямо разстояние от себе си и заобикаля обществени обстановки. Тежкото здравословно положение би помогнало да се изясни това държание, защото той би бил изложен на изострен риск, в случай че се болести с Covid. В резултат на това обаче съветският автократ е изолиран от контакти с хора и от външния свят в продължение на две години, което може би затруднява процеса на взимане на решения. Дори правилният му покровител Стоун разсъждаваше в тази посока, че " може би е изгубил връзка - контакт - с хората ".

Не е ясно дали Путин е получавал вярната информация, призна той, преди да добави: " Човек би си помислил, че може би не е бил добре осведомен за степента на съдействие, което ще получи от етническите руснаци в Украйна... Това би било един от факторите, че той не е оценил вярно обстановката. Възможно е също по този начин изолирането му от естествена активност и това, че към този момент не се среща с хора " лице в лице " заради опасенията за здравето на Путин, свързани с Covid, да са довели до неточности “, допусна Стоун.

Неотдавна, на 14 май, началникът на военното разузнаване на Украйна генерал-майор Кирил Буданов съобщи, че Путин е " доста болен ", след което допусна, че проектите за прелом към този момент са в ход.

Тази седмица Стийл съобщи пред LBC: " Нашето схващане е, че в Кремъл царува все по-голямо безвластие и безпорядък. Няма ясно политическо управление от страна на Путин, който е все по-болен, а във военно отношение командните структури и така нататък не действат както би трябвало “.

Разбираемо е, че Стийл не можа да разкрие източника си, само че съобщи, че е „ много убеден “ в изказванията му.

„ Това, което знаем, е, че той непрекъснато е придружаван на място от екип лекари “, сподели Стийл.

Хирургът Евгений Селиванов от Централната клинична болница в Москва е летял до черноморския курорт Сочи - една от желаните резиденции на Путин - десетки пъти през последните години. Дисертацията на уважавания доктор - показваща региона на медицинските му знания - е озаглавена: " Особености на диагностиката и хирургичното лекуване на възрастни пациенти с рак на щитовидната жлеза ".

Дмитрий Песков, основният представител на Путин, нееднократно е отричал, че има проблеми със здравето на диктатора.

Но Стийл съобщи, че доста държавни съвещания в Кремъл се постанова да бъдат прекъсвани на части, с цел да може Путин да излезе за лекуване.

" Това сигурно оказва доста съществено въздействие върху ръководството на Русия сега ", сподели той.

Но макар влошеното му положение, вероятността той да се отдръпна от Украйна е дребна или никаква, като се има поради " политическият ъгъл, в който самичък се е вкарал ", сподели Стийл. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР