До края на годината България и Румъния може да са

...
До края на годината България и Румъния може да са
Коментари Харесай

Ресорният еврокомисар: До края на годината може да сте в сухопътния Шенген

До края на годината България и Румъния може да са и в сухопътния Шенген. Това стана ясно от изказване на отрасловия еврокомисар – отговорничката в Европейска комисия за вътрешните работи Илва Йохансон. Тя приказва пред публицисти в Люксембург, където стартира двудневното съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

България и Румъния са в Шенген, остава единствено да премахнем инспекциите по вътрешните (сухопътни) граници. Предвиждам това да стане тази година, сподели Йохансон.

Белгийският вътрешен министър Анелис Верлинден уточни, че е мощно уверена в потребността в Шенген
да няма вътрешни гранични инспекции.
Сигурността на жителите би трябвало да бъде обезпечена, нужни са усилени инспекции по външните граници, сподели тя. Работим, уповавам се да реализираме прогрес, добави министърът в отговор на въпрос за упованието на София и Букурещ, и съпротивата на Виена. През декември предходната година Австрия бе единствената страна в Европейски Съюз, която не поддържа
изцяло отпадане на граничните инспекции
по българските и румънските шенгенски граници.

Белгийският държавен секретар за убежището и миграцията Никол де Мур означи, че

през днешния ден стартира последното съвещание на европейските министри

на вътрешните работи и на правораздаването в границите на председателството на нейната страна на Съвета на Европейски Съюз. Тя добави, че министрите ще обсъдят бъдещето на визовата политика. На фона на регистрираните злоупотреби и изрази очакване да бъде утвърдено предлагането на Европейска комисия за удължение на закрилата за украинските бежанци.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР