До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по

...
До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по
Коментари Харесай

До края на август пускат движението по столичния бул. „Тодор Каблешков“

До края на август ще бъде пуснато напълно придвижването по столичния бул. „ Тодор Каблешков “, в сектора сред бул. „ България “ и „ Луе Айер “.

„ Най-вероятно в четвъртък стартират асфалтовите работи. Заедно с асфалтирането и на пътното платно, и на велоалеята ще лишават някъде към 10 дни, след което булевардът ще бъде отворен в цялостен профил сред „ България “ и „ Луи Айер “. Към края на месеца ще бъде отворено за придвижване “, разгласи зам.-кметът по публично строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов пред БГНЕС.

Той посочи, че велоалеята ще бъде асфалтирана и по нея ще се движат краткотрайно пешеходците до момента в който се ремонтират тротоарите. Попитан дали ще бъдат възобновени дърветата, които бяха отсечени поради ремонта на тротоарите, Джоргов увери, че те ще бъдат възобновени.

Снимка: БГНЕС

Ремонти действия текат и на „ Гоце Дечев “, в сектора сред „ Петко Ю. Тодоров “ и „ Костенски водопад “, само че той е по линия на „ Софийска вода “, разясни Джоргов. Реконструкцията по него също би трябвало да завърши в края на август.

Утре се възвръща придвижването по новоремонтирания сектор на „ Николай Коперник “, в сектора сред „ Шипченски проход “ и „ Гео Милев “. „ Предвиждаме на следващия ден заран придвижването да бъде възобновено дружно с рейс 72, който да си върви по нормалния маршрут. Довършват се и там тротоарите, може би ще ни отнеме още седмица – десети дни “, разгласи още зам.-кметът.

Снимка: БГНЕС

Той уточни, че към този момент е почнало и построяването на тротоарите на ул. „ Алабин “ и акцентира, че и там са се появили непредвидени инженерни мрежи на „ Княз Борис I “ и на „ Алабин “, само че казусът към този момент е решен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР