До края на 2027 година в Пловдив, с бюджет от

...
До края на 2027 година в Пловдив, с бюджет от
Коментари Харесай

Готови ли са училищата в Пловдив и областта да получат безвъзмездно финансиране за физкултурните салони и спортните площадки?

До края на 2027 година в Пловдив, с бюджет от над 5 млн.лв., нови физкултурни салони би трябвало да бъдат построени в СУ „ Свети Седмочисленици “, СУ „ Найден Геров “ и ОУ „ Душо Хаджидеков “, а в региона такива ще има в ПГ по жп превоз „ Христо Смирненски “ в Карлово, в ОУ „ Васил Левски “ в село Триводици, община Стамболийски и в СУ „ Хр. Ботев “ в град Съединение, като за всяко от 3-те учебни заведения ще бъдат отпуснати средства от близо 1,5 млн.лв.

Основен ремонт или създаване на напълно нови спортни площадки са планувани в 32 учебни заведения, като 16 от тях са в Пловдив, а останалите 16 са в Асеновград, Карлово, Калояново, Сопот, Стамболийски, Хисаря, Куклен, Първомай, Кричим и селата Песнопой, Ръжево Конаре, Христо Даново, Ягодов, Куртово Конаре, Ново село и Красново. Пълният лист и съответното финансиране са оповестени на страницата на МОН.

Най-много средства за нови площадки са утвърдени в пловдивските учебни заведения СУ „ Пейо Яворов “ и СУ „ Христо Данов “ – по 300000 лева

При осъществяването на строително-монтажните работи е належащо основаването на подобаващата организация за обикновено осъществяване на образователния развой и съблюдаване на разпоредбите за сигурност. Програмата е разграничена на три модула. Първите два са планиране и създаване на нови физкултурни салони и главен ремонт на съществуващи салони, а третият - за „ Изграждане и главен ремонт на открити спортни площадки “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР