До края на 2020 г. до Плевен ще има магистрала.

...
До края на 2020 г. до Плевен ще има магистрала.
Коментари Харесай

Пътуваме до Плевен по магистрала до края на 2020 г.

До края на 2020 година до Плевен ще има автомагистрала. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който дружно с премиера Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов инспектираха построяването на сектора от Автомагистрала " Хемус " от п.в. " Боаза " до п.в. " Плевен ", с дължина 56 километра..

" Целта е да създадем плана необратим. Догодина дотук (Плевен бел.ред.), а до 2021-2022 година да съединим с Търговище ", съобщи Борисов. По думите му измененията в Закона за държавната благосъстоятелност са извънредно значими, с цел да стартират строителните работи и предварителните отчуждавания, " които ни бавеха две години и още несъмнено 20 може да ни бавят ".

Николай Нанков съобщи, че п. в. " Плевен " е краят на правата, построяването на която започва преди две седмици край с. Торос. " Това е краят на 56-килиметровия сектор и отсам сближаваме лъча към Ябланица. Край Торос към този момент има забележим прогрес. Тук се стартира с изваждане на хумуса. До края на 2020 година до п.в. Плевен ще има автомагистрала ", добави Нанков и уточни, че има подготвеност до две седмици да се започва с процедурата за идейния план от Велико Търново до Търговище.

На въпрос към Борисов дали на Автомагистрала " Хемус " ще има ТОЛ система, той отговори позитивно. " Всичките тези пари, които се влагат от тези уреди, би трябвало да се изплащат. Едно е да поддържаш две ленти зимно време, друго е шест. Така ТОЛ системата е обективна. На срещата с превозвачите няма някой, който да е срещу ТОЛ системата. Въпросът е да го създадем по този начин, изключително тежкият трафик над 3,5 тона, който износва най-вече пътните уреди, да си заплаща. Това е задачата - с тези пари да се поддържат старите пътища ", сподели министър председателят.

Той уточни още, че мостовете на Автомагистрала " Хемус " от 37-8 години не са пипани, даже частични поправки не са правени там. " Сега там на процедура вършим действително нови - от колоната до главното оборудване, всичко се прави на ново и то при работеща автомагистрала, което е доста по-трудно ".

По думите на премиера след завършването на Автомагистрала " Хемус " най-малко с 10 % ще се вдигне брутният вътрешен артикул на страната.

Той даде обещание, че откакто стигне автомагистралата до п.в. " Плевен " ще бъде построен и обходен път на Плевен. " Колкото повече се подвига производството и промишлеността, толкоз повече се постанова всичките обходи да се вършат, тъй като другояче безусловно се задръстват градовете. Сега всичко минава през Плевен ", уточни още министър председателят.

Борисов сподели още, че през август се чака започването на два лота от пътя Велико Търново - Русе, за което средствата са обезпечени.

На въпрос по отношение на настояването на основния прокурор Сотир Цацаров да се ревизират висши политици посредством Държавната организация за национална сигурност, той отговори, че това към този момент се прави от много време. " Не утвърждавам това, че някои от управляващите се пробват да се бъркат в самостоятелната правосъдна система. Нали за това се борихме - правосъдната власт да е самостоятелна ", уточни министър-председателят и добави, че не е негова работа да се бърка в избора на нов основен прокурор. " Това не е моя работа да го проследявам, не е работа на никой от изпълнителната власт или на която и да е друга власт. Аз давам отговор в тази морава след две години да има и фабрики ", сподели още Борисов.

По думите му предходната година България е върнала 2,4 милиарда външен дълг, с което е намалял с 20 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР