До колапса на парламентаризма в България остава много малко, ако

...
До колапса на парламентаризма в България остава много малко, ако
Коментари Харесай

Атанас Семов: До колапса на парламентаризма в България остава много малко

До колапса на парламентаризма в България остава доста малко, в случай че политиците не проявят мъдрост. Това разяснява в 49-ото Народно заседание конституционния арбитър Атанас Семов.

" Въпросът към този момент не е за това кой и по какъв начин ще ръководи, а за парламентаризма в Република България. Доверието в Народното събрание и в политическите сили ще продължи да пада, в случай че тук не чуем гласът на мъдростта. И е значимо да се разбере, че не парламент би трябвало, с цел да се избере държавно управление, а е належащо държавно управление, с цел да работи Народното събрание. Една страна, която действа съвсем без парламент повече от година, не може да е пълноценна страна. Разговорите би трябвало да се водят ценностно, не партийно и хитро и с мисълта за тези неизбежни локални избори, а с мисъл за бъдещето на Отечеството ", сподели той.

Целия диалог вижте във видеото.

Гледайте предаването " 49-ият парламент: Формулата на властта " в ефира на Българска национална телевизия 1 и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския уебсайт BNTNEWS.BG и обновеното мобилно приложение BNT NEWS , в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на Българска национална телевизия 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в придвижване, могат да слушат онлайн ефира на Българска национална телевизия 1, или да го слушат във фонов режим, до момента в който употребяват други стратегии на своите мобилни устройства.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР