ДО:Кирил ПетковМинистър-председател на Република БългарияНиколай СъбевМинистър на транспорта на Република

...
ДО:Кирил ПетковМинистър-председател на Република БългарияНиколай СъбевМинистър на транспорта на Република
Коментари Харесай

Позицията на ОЗБГ по казуса с терминал „Изток 1“ в Бургас

ДО:

Кирил Петков

Министър-председател на Република България

Николай Събев

Министър на превоза на Република България

Константин Бачийски

Общественик и депутат от област Бургас

Българските жители

Български медии

ОТВОРЕНО ПИСМО

от „ Организация за протекция на българските жители “ /ОЗБГ/

Уважаеми господин Петков,

Уважаеми господин Събев,

Уважаеми господин Бачийски,

Уважаеми български жители,

Уважаеми медии,

Преди броени дни в град Бургас се организира среща сред министър Николай Събев, общественика и депутат Константин Бачийски, предприемачи, представители на разнообразни институции, както и персони, свързани с морската промишленост. Разбира се имаше и самопоканили се човеци, на които задачата им бе да осуетят срещата, да злепоставят министър Събев и уредниците, както и да прокарат избрани ползи. Благодарение на господин Бачийски тези човеци не извършиха проекта си, а мероприятието мина извънредно добре и беше ползотворно.

Основните диспути на срещата бяха по отношение на генералния проект за пристанище Бургас и по-точно за терминал „ Изток 1 “. Терминалът разполага с 14 корабни места, като до 5 място /включително/ сега е социална зона – има заведения, детски ъгъл за игра, алея, хотел.

Терминал „ Изток 1 “. Снимка: Пристанище Бургас

Най-големият проблем с терминала и корабните му места, който проблем не се изрича на глас, е какъв брой от тези места ще бъдат обособени като социална зона и какъв брой корабни места ще се запазят като такива, и чии ползи ще бъдат обслужени.

Ако обсегът на публичната зона бъде уголемен до 11-то корабно място /включително/, това значи, че терминалът остава с 3 корабни места и с доста градинки, чешмички, кафенета и други сходни, от които икономическата изгода за града е оскъдна спрямо позитивите от няколко корабни места.

Също по този начин не би трябвало да се подминава и фактът, че „ унищожаването “ на корабните места ще е добре пристигнало за някои нечестиви люде, които обичат да грабят от страната и да си пълнят джобовете. Това е и главната цел на някои хора и институции – да създадат от корабните места социална зона, с цел да обслужат персоналните ползи на шепа крадливи негодници.

Решение има за всички – публичната зона се разгръща до 8мо или 9то корабно място, а другите места си резервират функционалността. С това решение икономическите изгоди за града и България ще са в пъти по-големи в сравнение с няколко кафенета и алеи. Това решение е положително за града, за България и за всички, които милеят за родината ни, само че не и за тези негодници, които са привикнали да заграбват всичко държавно, до което се докопат.

Заедно можем да се оправим с корумпираните институции, дружно можем да се оправим с подривната активност и дезинформация, с която ще бъдем заляти, както и с всички други спънки, дружно можем да се преборим, с цел да бъде предпазен националният интерес.

Уважаеми властимащи, уважаеми български жители, уважаеми медии, не би трябвало да разрешаваме това да се случи и терминалът да бъде обезкървен. Не би трябвало да разрешаваме да бъдат нанесени стопански вреди на региона и страната за сметка на няколко нездравословни предприемача. Не би трябвало да допуснем корупцията и безобразията да победят, както се случваше постоянно последните 15 години.

Бъдете здрави и рационални. Вярваме във Вас!

Дата: 14.03.2022 година С почитание: ОЗБГ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР