До изводите стигнаха учени от университета Рътгърс и университета на

...
До изводите стигнаха учени от университета Рътгърс и университета на
Коментари Харесай

Разкриха защо се появява човешко лице на Луната


До изводите стигнаха учени от университета Рътгърс и университета на Калифорния в Бъркли

Американски учени откриха, че илюзията за човешко лице на лунния диск се дължи на намагнетизиран прахуляк, оставен от антична лава, оповестиха в. " Дейли мейл " и Българска телеграфна агенция. Този прахуляк основава загадъчните тъмни сектори на повърхността на Луната, които наподобяват на разположение или на други облици при пълнолуние. 

НАСА от десетилетия признава за съществуването на завихрянето и го съпоставя със " сметана в кафе ", само че до момента повода за появяването му не беше известна. Тъмните сектори са по-малко изветрени от заобикалящата ги среда. Учените от университета Рътгърс и университета на Калифорния в Бъркли настояват, че завихрянето на праха, което ги образува, се дължи на антични тунели, завършени от лава. Лавата е разградила минералите в кората и е образувала желязо.

Досегашната догадка беше, че завихрянето се появява под зони с натоварен магнетизъм, който защищава елементи от повърхността от слънчевия вятър, от който повърхността на Луната побелява. 
Компютърният модел на американските учени разкри, че има тесни змиевидни магнитни зони, където се появява завихряне. Те се подреждат по формата на тунелите, формирани в древността от лава под повърхността. Зоните, където вулканичната интензивност е била най-силна, в този момент са мощно намагнетизирани поради минералите в скалата, които са се разградили под рисковите температури и се е образявал металът желязо. / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР